Archief

Feestelijke jaarafsluiting

Op 11 juli 2019 hebben we gezamenlijk met de cursisten, docenten, bestuur en coördinatoren het jaar feestelijk afgesloten. Er is hard gewerkt, en ook veel gelachen. Wat zijn we trots op onze cursisten! Uit handen van de docenten ontvingen zij, met een persoonlijk woordje een certificaat en een roos. We hebben afscheid genomen van docent Dinie van Berkel. Als vrijwillig NT2 docent bij De Kat heeft zij haar passie voor het lesgeven ontdekt en gaat daar nu haar beroep van maken. Alle Katvrouwen gaan haar enthousiasme heel erg missen.
Fijne zomer allemaal!

Amsterdamse vrouwen in gesprek met de burgemeester

Netwerkbijeenkomst met Femke Halsema

Ga in gesprek en leer van elkaar

Lees hier het interview met Gerda van 't Hoff in 'Amsterdam'

Kennismakingsbezoek Maarten Poorter aan De Kat

Vandaag was stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter voor een kennismaking op bezoek bij De Kat.

Hij werd vergezeld door Renata Oehlers, beleidsrealisator en Stephany van Veen, gebiedsmakelaar Dapperbuurt en Oostpoort.

Het was een plezierige en ontspannen ontmoeting, waarin na een bezoekje aan de taalklas, ruimte was om over en weer van gedachten te wisselen…

Guillaumine Nelom wint de FNV diversiteitsprijs 2018!

Nieuwjaarsreceptie in het Kathuis

Op 17 januari 2020 was de nieuwjaarsreceptie in het Kathuis, waar wij na 9 jaar afscheid hebben genomen van onze geliefde docent Els de Geus.

Ook hebben we afscheid genomen van bestuurslid Gerda van ’t Hoff. Zij verlaat de Kat als bestuurslid maar wij zijn blij dat zij als vrijwilliger nauw betrokken blijft.

Het was een fijne bijeenkomst met veel mooie woorden voor Els en Gerda.

Vrouwenruimte De Kat heeft Siham uitgenodigd om haar werk te exposeren in het Kathuis. Siham is haar creatieve talent aan het ontwikkelen, zij is autodidact. Zij maakt mooie tekeningen, schilderijen, boekjes en schrijft prachtige gedichten.

Renata Oehlers (beleidsambtenaar stadsdeel Oost) heeft de expositie geopend. De reacties op het werk zijn heel positief, zij heeft meerdere werken verkocht.

Het samenwerkingscontract De Kat met Cordaan is getekend!

Het was een gedenkwaardig moment! Op 28 oktober 2020 ondertekenden Madelon Meijer voorzitter van De Kat, en Matthias de Vries, manager van Atelier De Buren in De Gooyer (Cordaan), een contract waardoor de samenwerking formeel beklonken is.

Het is bijzonder te noemen dat wij als vrijwilligersorganisatie met een professionele organisatie de handen ineenslaan.

Vanaf nu kunnen vrouwen met een migratieachtergrond die ouder zijn dan 55 jaar elke week een middag bijeenkomen in Atelier De Buren in het pand van De Gooyer.

De vrijwilligsters van De Kat spreken hun taal en zorgen samen met professionals van Cordaan voor warmte, gezelligheid en een luisterend oor. De dames houden zich bezig met leuke activiteiten, creatieve workshops en natuurlijk staat de thee klaar!

Nu zij ouder zijn geworden en de kinderen het huis uit zijn, hebben deze vrouwen uit de eerste generatie(s) gastarbeiders vaak een geïsoleerd bestaan. Ook zijn er lichamelijke ongemakken en is de drempel naar het Nederlandse zorgsysteem nogal hoog.

In Atelier De Buren zijn zij van harte welkom bij onze vrijwilligsters en kunnen zij terecht voor laagdrempelig professioneel advies en hulp!

Dit project is tot stand gekomen dankzij de inzet van Gerda van ‘t Hoff, voormalig voorzitter en vrijwilliger van De Kat.

Oude berichten / artikelen

  • > Samenwerkingscontract getekend – okt 2020
  • > Nieuwjaarsreceptie – jan 2020
  • > Feestelijke jaarafsluiting – juli 2019
  • > In gesprek met Femke Halsema – mei 2019
  • > Interview met Gerda van ’t Hoff – maart 2019
  • > Kennismakingsbezoek van Maarten Poorter
  • > Guillaumine Nelom wint FNV diversiteitsprijs – nov 2018

Buurtteam