Femke Halsema

Amsterdamse vrouwen in gesprek met de burgemeester

‘Mannen zitten al jaren in ‘old boys networks’ en hebben daardoor veel macht, het wordt tijd voor ‘old girls netwerken’.

Op maandag 13 mei waren onze coördinator Ellen Rijsemus en De Kat-bestuursleden Tineke Koopman en Gerda van’t Hoff uitgenodigd in de Stadsschouwburg voor een vrouwennetwerkbijeenkomst met Femke Halsema, de burgemeester.  Vrouwen zijn volgens haar de ‘oren en ogen’ en de ‘dragers’ van de stad. Zij wil een beroep op hen kunnen doen, andersom wil zij ook dat vrouwen bij haar komen met signalen uit de samenleving, vooral als zij zich zorgen maken over wat er gebeurt. Het gaat niet om ‘projecten’ maar om een beweging op gang te brengen, waarin vrouwen elkaar weten te vinden, elkaars talenten benutten, elkaar ondersteunen en waardoor in het sociale domein verandering komt in ‘niet-masculiene’ vorm. 

Daarvoor moeten we elkaar eerst leren kennen en elkaar vertrouwen. Onder leiding van Adelheid Roosen gingen ongeveer 100 Amsterdamse vrouwen met elkaar en de burgemeester in gesprek!  In juni wordt weer een  bijeenkomst georganiseerd en praten we verder met elkaar over onze wensen en ideeën en hoe die concreet vorm krijgen. Over een ding waren we het allemaal eens: Femke Halsema is een top-burgemeester!