Ellen Rijsemus

Ellen Rijsemus

Coördinator

Ik ben Ellen Rijsemus, getrouwd met Frank en trotse moeder van 2 dochters (van 20 en 26 jaar). 

Ik vind het belangrijk dat vrouwen zichzelf kunnen redden en zelfstandig deel kunnen nemen aan de samenleving. Zo heb ik mijn dochters ook opgevoed. Het zijn jonge vrouwen die weten wat ze willen en ook wat ze niet willen. 

Ik word blij als ik iets kan betekenen voor een ander. Door het doen van vrijwilligerswerk (bij het KWF, Cordaan en VoorleesExpress) zet ik mij al jaren in voor de samenleving. 

Sinds een tijdje ben ik coördinator bij Vrouwenruimte De Kat, en inmiddels ook vertrouwenspersoon. Ik vind het zo’n mooi initiatief omdat het vrouwen op weg helpt bij het vinden van hun weg in de maatschappij en hen ruimte biedt om zich te ontwikkelen. 

Ik zet mijn kwaliteiten en jarenlange ervaring in verschillende functies in kinderopvang en welzijn graag in voor De Kat. Ik ben ondernemend, kan goed coördineren en organiseren. Als coördinator schep ik de voorwaarden zodat de activiteiten goed uitgevoerd kunnen worden. Ik vind het leuk om (nieuwe) activiteiten te organiseren voor de vrouwen van De Kat en de buurt. Vrouwenruimte De Kat is een plek in Amsterdam Oost waar vrouwen zich veilig voelen en graag komen.    

In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag, ik hou van lezen, films kijken en musea bezoeken.